Může Vás zajímat

Nejčastější otázky

Který výrobek se může označovat jako žitný?

Jsou to výrobky, které obsahují nejméně 90% žitné složky. Naše pekárna může nabídnout žitný chléb se slunečnicí 500g, který obsahuje 95% žita.

Vyvádíte si sami kvas?

Velice dlouho spolupracujeme s firmou IREKS, kteří se specializují na výrobu stabilizovaného kvasu a různých sladů a ty používáme do našich výrobků.

Je pečivo na pultech vašich prodejen opravdu čerstvé?

Každý den zásobujeme naše prodejny i zákazníky opravdu čerstvým pečivem.

Používáte zamražování a rozpékání pečiva?

Vyrábíme pouze čerstvé pečivo bez použití mražení a rozpékání.

Co způsobuje plíseň v baleném pečivu?

Pečivo se musí před balením řádně vychladit, což trvá několik hodin. Pokud se toto chladnutí urychlí a pečivo je zabaleno dříve, vznikají v důsledku zvýšené vlhkosti plísně.

Jak nejlépe a nejdéle uchovat chléb?

Nejlepší je zabalit pečivo do čisté utěrky nebo dát do kvalitního papírového sáčku či obalit pečícím papírem. Vůbec nedoporučujeme mikrotenové obaly. Na pečivo si můžete pořídit také speciální boxy. Mívají optimalizované větrání, takže uložené pekárenské produkty neosychají, ale současně se v nich nedrží vlhkost, takže nemají takové sklony k plesnivění a změně chuti i konzistence. V některých kuchyňských linkách jsou i speciální zásuvky na pečivo.

Napište nám

Nenašli jste, co hledáte?

Máte na nás otázku, kterou jste výše nenalezli? Nevadí. Napište nám a my Vám odpovídáme co nejdříve, jakmile to bude možné.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.