Pro Vás to nejlepší
Jsme Bartoňova pekárna
Naši výrobu najdete přímo ve městě Nový Jičín. Naše pečivo rozvážíme do tří krajů: Zlínský, Moravskoslezský a Olomoucký. Kromě našich prodejen, patří mezi naše zákazníky některé řetězce, drobní obchodníci, školy, školky i firmy. Hlavní surovinou pro výrobu v našem oboru je mouka. Patříme mezi významné odběratele Mlýna Kelč, který nám dodává mouku v surovém stavu bez dalších příměsí a látek ovlivňujících její kvalitu. Neboť věříme v kvalitu našeho pečiva, zúčastňujeme se soutěží i ochutnávkových akcí. Nemrazíme, nechladíme, ale pečeme stále čerstvé pečivo.
Vše vyrábíme ručně
Zakládáme si na ruční výrobě pečiva. Každý kousek našeho pečiva je originál.
Fáze mísení
Příběh pečiva začíná v mísení kvalitních surovin dle námi vybraných a osvědčených receptur.
Fáze zpracování
Vymíseného těsta se začínají dotýkat lidské rucea vyrábět z něho nejrůznější tvary.
Fáze pečení
Po vykynutí zpracovaných tvarů putuje pečivo do pecí. Jeho zlatá barva značí, že výroba je u konce.
Tradiční ruční výroba
Vše vyrábíme klasicky po staru
Kvalitní suroviny
Vybíráme ty nejkvalitnější přísady
Řada ocenění
I to dokazuje naši vysokou kvalitu
Naše prodejny pečiva
Máme vlastní zázemí prodeje
100letá tradice
Naše historie
Nákup nových technologií
Ve spolupráci s ČSOB leasingem a Záruční rozvojovou bankou v Ostravě nám byl schválen dotační program OPPIK – expanze, díky kterému jsme pořídili nové technologie do výroby.
Založení společnosti Bartoňova pekárna s.r.o.
V roce 2014 byla založena firma Bartoňova pekárna s.r.o. Rozšířili jsme trh a tvrdě jsme pracovali na zvýšení kvality pečiva. Naše píle sklidila své ovoce – v roce 2017 jsme se stali členy Svazu pekařů a cukrářů České republiky.
Změna majitele
V roce 2003 koupil pekárnu Pavel Houzar. Až do roku 2007 probíhala v pekárně postupě rekonstrukce a výměna technologií. Po smrti Pavla Houzara převzala pekárnu jeho dcera, která ji vede dodnes. V roce 2013 proběhla menší rekonstrukce ve výrobněa následná kolaudace.
Navrácení pekárny v restituci
V roce 1993 byla dětem (ze 4 dětí zůstala už jen jedna dcera) původních majitelů Bartoňových navrácena pekárna v restituci. Výroba byla značně omezená sortimentem. Peklo se zde neuvěřitelné množství rohlíků a koláčky. Provozovali ji až do roku 2003, kdy ji koupil Pavel Houzar.
Znárodnění pekárny
V roce 1949 došlo ke znárodnění pekárny a původní majitelé odešli do jiného zaměstnání. Bohužel žádné z vnoučat si již nepamatuje, kde tehdy jejich prarodiče pracovali.
Vznik pekárny
Neví se přesné datum vzniku pekárny, ale předpokládají se 20. až 30. léta minulého století. Jisté je, že pekárna fungovala už před 2. sv. válkou a i během války se zde stále peklo. Ke konci války spadla na pekárnu bomba, která poškodila celé horní patro budovy.
Ocenění společnosti
Certifikáty
S kým spolupracujeme
Partneři
Za dlouholetou tradici naší pekárny jsme již navázali několik významných spoluprací s dodavately a odběrately. V prvním řádku uvidíte naše dodavatele, ve druhém pak našem odběratele.