Pro Vás to nejlepší

Jsme Bartoňova pekárna

Naši výrobu najdete přímo ve městě Nový Jičín. Naše pečivo rozvážíme do tří krajů: Zlínský, Moravskoslezský a Olomoucký. Kromě našich prodejen, patří mezi naše zákazníky některé řetězce, drobní obchodníci, školy, školky i firmy. Hlavní surovinou pro výrobu v našem oboru je mouka. Patříme mezi významné odběratele Mlýna Kelč, který nám dodává mouku v surovém stavu bez dalších příměsí a látek ovlivňujících její kvalitu. Neboť věříme v kvalitu našeho pečiva, zúčastňujeme se soutěží i ochutnávkových akcí. Nemrazíme, nechladíme, ale pečeme stále čerstvé pečivo.

Vše vyrábíme ručně

Zakládáme si na ruční výrobě pečiva. Každý kousek našeho pečiva je originál.

Fáze mísení

Příběh pečiva začíná v mísení kvalitních surovin dle námi vybraných a osvědčených receptur.

Fáze zpracování

Vymíseného těsta se začínají dotýkat lidské rucea vyrábět z něho nejrůznější tvary.

Fáze pečení

Po vykynutí zpracovaných tvarů putuje pečivo do pecí. Jeho zlatá barva značí, že výroba je u konce.

Tradiční ruční výroba

Vše vyrábíme klasicky po staru

Kvalitní suroviny

Vybíráme ty nejkvalitnější přísady

Řada ocenění

I to dokazuje naši vysokou kvalitu

Naše prodejny pečiva

Máme vlastní zázemí prodeje

100letá tradice

Naše historie

2018

Nákup nových technologií

Ve spolupráci s ČSOB leasingem a Záruční rozvojovou bankou v Ostravě nám byl schválen dotační program OPPIK – expanze, díky kterému jsme pořídili nové technologie do výroby.

2014

Založení společnosti Bartoňova pekárna s.r.o.

V roce 2014 byla založena firma Bartoňova pekárna s.r.o. Rozšířili jsme trh a tvrdě jsme pracovali na zvýšení kvality pečiva. Naše píle sklidila své ovoce – v roce 2017 jsme se stali členy Svazu pekařů a cukrářů České republiky.

2003

Změna majitele

V roce 2003 koupil pekárnu Pavel Houzar. Až do roku 2007 probíhala v pekárně postupě rekonstrukce a výměna technologií. Po smrti Pavla Houzara převzala pekárnu jeho dcera, která ji vede dodnes. V roce 2013 proběhla menší rekonstrukce ve výrobněa následná kolaudace.

1993

Navrácení pekárny v restituci

V roce 1993 byla dětem (ze 4 dětí zůstala už jen jedna dcera) původních majitelů Bartoňových navrácena pekárna v restituci. Výroba byla značně omezená sortimentem. Peklo se zde neuvěřitelné množství rohlíků a koláčky. Provozovali ji až do roku 2003, kdy ji koupil Pavel Houzar.

1949

Znárodnění pekárny

V roce 1949 došlo ke znárodnění pekárny a původní majitelé odešli do jiného zaměstnání. Bohužel žádné z vnoučat si již nepamatuje, kde tehdy jejich prarodiče pracovali.

Vznik

Vznik pekárny

Neví se přesné datum vzniku pekárny, ale předpokládají se 20. až 30. léta minulého století. Jisté je, že pekárna fungovala už před 2. sv. válkou a i během války se zde stále peklo. Ke konci války spadla na pekárnu bomba, která poškodila celé horní patro budovy.

Jak to u nás vypadá

Galerie

Ocenění společnosti

Certifikáty

S kým spolupracujeme

Partneři

Za dlouholetou tradici naší pekárny jsme již navázali několik významných spoluprací s dodavately a odběrately. V prvním řádku uvidíte naše dodavatele, ve druhém pak našem odběratele.